NederlandBekende serielocaties: het Amsterdam van Ares
Het heeft even geduurd, maar het moment is eindelijk hier: Nederland heeft nu ook zijn eigen Netflix Original: Ares. Een achtdelige psychologische horrorserie (breek daar je tong niet over) over een mysterieus studentengenootschap in Amsterdam. Met bijrollen voor gevestigde namen als Rifka Lodeizen en Hans Kesting en smashing spotlights voor de talentvolle hoofdcast: Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit en Robin Boissevain.
We kunnen het uren hebben over het productieproces, Netflix dit en Netflix dat, maar een reisplatform zou een reisplatform niet zijn als we verder kijken dan dat. Wat waar is al dat moois opgenomen? Juist, in Mokum.
Lees ook:
Amsterdamse Grachten
Er gaan slechts enkele minuten voorbij als de eerste herkenbare locatie voorbij flitst: de grachten van Amsterdam. En ben je in de hoofdstad, ga hier dan heen. De mooiste gracht is misschien wel de Brouwersgracht, de populairste is ongetwijfeld de Prinsengracht. En verder zijn ook de Reguliers- en Herengracht een bezoekje waard. Weet wel dat je niet de enige zult zijn…
De grachten van Amsterdam stammen uit de 17e eeuw en speelden lange tijd een belangrijke rol in het watertransport, maar ook als verdediging tegen vijandige legers. Nu is het vooral het terrein van rondvaartboten. Tien jaar geleden werden de Amsterdamse Grachten opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Rijksmuseum
Waar Netflix komt, gaan deuren open. En dat was niet anders in Amsterdam, want o wat een mooie locaties komen er voorbij. In aflevering één is het meteen meerdere keren raak. Vooral de Eregalerij van Het Rijksmuseum springt in het oog. Maar de scene focust zich in dit geval niet op de Nachtwacht, maar op een kunstwerk een paar stappen verder. Het is De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn die alle aandacht krijgt. Andere bekenden in ‘s lands beroemdste museum? Het Vrolijke Huisgezin, Het Joodse Bruidje en Het Melkmeisje.
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen
Veel cruciale Ares-scènes werden gedraaid in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Hier is ook het prachtige Tropenmuseum gevestigd. Maar in dezelfde buurt (oost) vind je ook genoeg andere toffe spots. Denk aan dierentuin Artis en theater Carré. Voor een gezellige borrel ga je naar de Biertuin, voor een lekker hapje bezoek je restaurant Pompstation.
Ga de stad uit!
Eigenlijk zouden we voor deze rubriek enkel en alleen Amsterdam moeten belichten, maar twee locaties uit Ares willen we jullie echt niet onthouden. Al moet je daarvoor toch echt het centrum uit. Eentje daarvan is Paleis Soestdijk, in Baarn. Lang was dit de residentie voor de Koninklijke familie, en ook open voor publiek, maar those days are over... Je kunt het paleis nu enkel en alleen nog bezoeken tijdens Open Monumentendagen.
Iets de andere kant op (vanuit Amsterdams opzicht), meer richting de kust, rijd je Haarlem binnen. Een stad waar je hele verhalen over kunt optekenen, maar in dit artikel richten we ons echter en alleen op het Teylers Museum. Ook zo’n prachtige filmspot uit Ares. Zowel het exterieur als interieur hebben de status van rijksmonument. Beeldschoon, maar niet alleen qua looks de moeite waard. Want in de collectie staan werken van Rembrandt, Rafaël en Michelangelo.