ThailandBangkok: een waar paradijs voor visfoodies
Beste vismarkt: Shinsen Fish Market
‘We are where the freshness is’ is het motto van Shinsen Fish market en dit maken ze meer dan waar. Shinsen is gevestigd in een warenhuis en heeft vier verschillende zones: de ‘Super Market’, de ‘Grill Bar’, ‘Sushi Bar’ en ‘Raw & Steam Bar’. In de Super Market vind je vers geïmporteerde vis uit Japan. Dan kun je denken aan iwagaki (Japanse oesters), zeeoren, maar ook koningskrabben. Liever op je wenken bediend worden? In de Sushi Bar kookt Masaru Mori de sterren van de hemel. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als sushi chef en zijn specialiteit is sashimi.
Waanzinnig restaurant: Ginza Sushi Ichi
Dagelijks wordt er verse vis van de Toyosu market in Tokio overgevlogen naar dit beroemde restaurant in Bangkok. Ginza Sushi Ichi staat bekend als de plek in Bangkok waar je de beste Omakase (de Japanse versie van een chef’s menu) kunt krijgen. Het restaurant heeft niet zomaar een Michelin ster, er wordt waanzinnig veel aandacht besteed aan de heerlijke, verfijnde en subtiele gerechten die de twee chefs recht voor je ogen bereiden. Wat kun je verwachten? Veel gangen (de een nog mooier dan de ander), geen flesjes sojasaus want de chef voegt zelf de perfecte hoeveelheid sojasaus toe, verse wasabi en dat allemaal in een intieme setting.
Populair: Uomasa
Verborgen in Nihonmachi ‘Japan stad’ vind je Uomasa. Een restaurant dat enorm populair is onder Japanse expats. Niet heel gek! Want ook hier wordt de vis vers overgevlogen vanuit Tokio. Van de Tsukiji markt in dit geval. In het traditioneel Japanse Uomasa geniet je van yellowtail kingfish, tonijn maki’s, kreeft sashimi, coquilles en zoete garnalen.
'Fine dining: Mugendai Penthouse
In Wattana is Mugendai Penthouse gevestigd. Dit Japanse hoogstandje biedt fine dining in een trendy bar. Verse vis wordt van de eerder genoemde Tsukiji markt overgevlogen. Kies voor de Aburi 7, wanneer je het beste van het menu wilt proeven. Wat je dan op tafel kunt verwachten is vette blauwvintonijn, reuze St. Jacobsschelpen, snapper, heilbot, zalm, rode koningskrab en Matsuzaka rundvlees. Elk met bijpassende pasta’s en sauzen zoals Miso en Ponzu. Wil je iets anders proberen? Kies dan voor een van de Donburi Bowls. Dit is een kom gevuld met rijst, vis en/of vlees.