In een berghut een sterrengerecht eten? Het kan hier!
Vijf internationale sterrenchefs krijgen de uitdaging een gerecht te creëren dat vanaf 7 juli tot begin september wordt geserveerd in een van de berghutten in het Paznaundal. Er zijn vijf culinaire routes uitgezet in het gebied die de wandelaar in zo’n berghut verrassen met een verfijnd alpine-gerecht.
Elke berghut een eigen chef
Onder toeziend oog van 'Chef van de Eeuw' Eckart Witzigmann ontwikkelt elke chef een gerecht op basis van streekproducten en lokale ingrediënten, dat aansluit op de omgeving én de gasten in de berghut. Wandelaars, mountainbikers of e-bikers vinden dit gedurende de hele zomer op de menukaart van de betreffende berghut.
Ascher Hut: twee sterren
In de Ascher Hut is het gerecht te vinden van chef Onno Kokmeijer van het Ciel Bleu Restaurant (Hotel Okura in Amsterdam). Het restaurant heeft twee Michelin-sterren wegens de bijzondere culinaire belevingen die worden aangeboden.
Friedrichshafener Hut: vegetarisch
In de Friedrichshafener Hut staat het gerecht van Paul Ivić (Restaurant Tian in Wenen) op het programma. Hij is bekend van zijn creaties met puur vegetarische ingrediënten, groenten, fruit, granen en de duurzame bereiding.
Heidelberger Hut: zonder poespas
In de Heidelberger Hut is de maaltijd van Tristan Brandt (Restaurant Opus V in Mannheim) te vinden. Hij maakt gastronomische diners die hedendaags en zonder poespas zijn.
Jamtal Hut: technisch?
In de Jamtal Hut wordt het diner van Jean Georges Klein (Restaurant Villa René Lalique in Wingen-sur-Moder) geserveerd. Licht, levendig, technisch, luchtig, kleurrijk, smaakvol typeren zijn kookstijl.
Almstüberl Hut: Tirools-Brits
Tot slot kunnen bezoekers terecht in de Almstüberl Hut. Die brengt de maaltijd van James Knappett (Restaurant Kitchen Table in London). Hij is gespecialiseerd in meergangenmenu's met Britse ingrediënten, maar in dit geval zal hij streekproducten uit Tirol gebruiken.
Lees ook: