Dit zijn dé reistrends van 2020
1. Op naar het kekke Krakau
Vergeet overvolle toeristensteden als Barcelona, Rome en – sorry Nederlanders – Amsterdam. Volgend jaar kiezen we liever voor de zogeheten ‘second city’, waarmee we bedoelen: een trip naar een net wat minder bekende stad. De voordelen zijn duidelijk: je beperkt het overtoerisme in de drukste steden en een second city is een stuk authentieker. Denk aan Edinburgh, Krakau, Sevilla of Porto.
Lees ook:
2. Roomservice voor Bello
Steeds meer vakantiegangers laten de keuze voor hun bestemming afhangen van huisdieren. Kunnen ze mee? Booking.com signaleert dan ook een sterke stijging van het aantal huisdiervriendelijke accommodaties. Wat je daar zoal kunt verwachten? Hondenbedden, spa’s voor huisdieren en zelfs een speciale roomservice, volledig toegesneden op uw Bello, Fikkie of Fifi.
3. Slo-mo is het nieuwe #FOMO
De laatste jaren leek het wel of we alles wilden meemaken. Doodsbenauwd om iets te missen, reisden we op volle snelheid. Eiffeltoren zien, foto voor Instagram maken en doorrr… Fear of Missing Out noemen we dat, oftewel #FOMO. Maar de wal keert het schip, want steeds meer reizigers vinden het veel fijner om lekker rustig aan te doen, ook uit oogpunt van duurzaamheid. Ze gaan wandelen, nemen de trein en blijven langer op één plek hangen.
4. Surprise surprise!
Henny Huisman zong het ooit al: “Surprise surprise. Het onverwachte is de mooiste prijs.” En steeds meer toeristen denken er net zo over. De verrassingsvakantie is in opkomst; je boekt een reis, maar weet tot op het laatste moment niet waar de reis heen gaat. Maar ook wanneer je de bestemming wél zelf hebt gekozen, is het fijn om verrast te worden. Hoe? Via apps die excursies en dagtrips aanbevelen bijvoorbeeld. En de mogelijkheid bieden om diezelfde trips snel en makkelijk te boeken.
5. Met opa en oma mee
Booking.com ziet steeds meer opa’s en oma’s die er met de kleinkinderen op uit gaan, terwijl papa en mama thuis blijven. En zowel opa en oma als de kleinkinderen weten wat dat betekent: een verwenfeest dat 24/7 doorgaat. Van een generatiekloof is tegenwoordig nauwelijks nog sprake. De hedendaagse grootouders zijn zo fit dat ze het kleine grut makkelijk bijhouden.