NederlandVeilig je medicijnen mee op reis
Het kan de nodige stress opleveren. In welke koffer heb ik m'n medicijnen ook weer ingepakt. Mag ik ze eigenlijk wel in de handbagage meenemen? Wat als ik ze niet mag invoeren? Medimee heeft voor ons tien stappen op een rij gezet om reis en verblijf met je medicijnen soepel te laten verlopen!
Juiste hoeveelheid, houdbaar en goed verpakt
1. Neem genoeg medicijnen mee voor minimaal de duur van de reis, en idealiter nog wat extra als reserve. Dit is handig, als je bijvoorbeeld vertraging hebt of als het reisschema verandert.
2. Vaak over het hoofd gezien: check altijd de staat en houdbaarheid van je medicijnen!
3. Neem de medicijnen goed verpakt mee, in originele doos of voorzien van het originele etiket, zodat men kan zien dat de medicijnen van jouw zijn. Met Medimee medicijntassen kunt je medicijnen optimaal verpakken voor het beste overzicht en de beste bescherming.
Handbagage, reismedicijnen en verbanddoos
4. Neem medicijnen altijd mee in je handbagage, voor je eigen veiligheid. Dit kost vaak veel ruimte, maar met een Medimee medicijntasje kunt je de medicijnen compact en overzichtelijk meenemen.
5. Neem in het medicijntasje naast voorgeschreven medicijnen ook middelen mee tegen ziektes/kwaaltjes onderweg, zoals paracetamol en medicijnen tegen reisziekte. Check de site van Apotheek.nl voor een handig overzicht voor medicijnen op reis.
6. Indien je naar afgelegen bestemmingen gaat, is een complete verbanddoos goed om mee te nemen. Afhankelijk van de bestemming komen hier zaken zoals zonnebrand en insectenafweermiddel bij.
Medicijnpaspoort en medische verklaringen
7. Zorg voor een door de huisarts of apotheker uitgegeven medicijnpaspoort. Dit somt op welke medicijnen je gebruikt of waar je overgevoelig voor bent. Dit is handig als je in het buitenland een apotheek of arts bezoekt. Check de vereisten met de handige tool van het CAK. In de Medimee Bookstyle-tas kun je het medicijnpaspoort handig op de beste plek bewaren: bij je medicijnen! Hiermee voorkom je onnodig oponthoud bij bijvoorbeeld de douane.
8. Gebruikt je middelen die onder de Opiumwet vallen? Dan heb je in het buitenland een speciale verklaring nodig. Dit geldt voor medicijnen zoals ADHD-medicijnen, sterke pijnstillers, medicinale cannabis, bepaalde kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen en sommige epilepsiemedicijnen. Ga je naar een niet-Schengenland? Dan moet je een Engelstalige medische verklaring hebben. Daarnaast gelden soms aanvullende eisen. De ambassade van het land van je bestemming kan hierover meer vertellen. Om de toegang tot deze medicijnen voor onbevoegden te beperken, zijn Medimee medicijntasjes makkelijk uit te rusten met een bagageslotje.
Check regels voor land waar je naartoe gaat
9. Let op! Er zijn geneesmiddelen die niet onder de Opiumwet vallen, maar toch in andere landen verboden kunnen zijn. Het kan zelfs gaan om ‘gewone’ medicijnen tegen bijvoorbeeld allergieën of een verkoudheid. Vooral Japan en de Verenigde Arabische Emiraten hebben een streng beleid als het om geneesmiddelen gaat. In het ergste geval kunnen je pillen in beslag worden genomen en riskeer je een gevangenisstraf. Bij twijfel kun je informatie inwinnen bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naartoe gaat. Ook kun je voor vertrek de website checken van de International Narcotics Control Board (INCB), waar per land de regels voor het meenemen van medicijnen staan opgesteld.
Handige tasjes van Medimee
10. Maak het jezelf gemakkelijk om zoveel mogelijk te genieten van de reis! Dit doe je door het best passende medicijntasje van Medimee te kiezen voor uw medicijnen op reis. Ze zijn van topkwaliteit en superhandig door hun unieke design.
Info
Meer weten over de handige medicinale reistassen van Medimee? Ga daan naar de website:
https://medimee.nl/