Zonnebrandcrème

Zó controleer je de houdbaarheid van zonnebrand

Je gaat op wintersport of knijpt ertussenuit naar een zonbestemming: het startschot voor een zoektocht naar zonnebrandcrème. Je vindt nog een aangebroken fles, maar hoe weet je of de houdbaarheidsdatum niet verstreken is? Simpel!

Het antwoord staat op het etiket op de achterkant van de verpakking. 



Ten minste houdbaar tot


Er is een ‘ten minste houdbaar tot’-symbool in de vorm van een geopend potje met de letter M (maand) en een getal. In het geval van zonnebrand: 12. Na opening is de zonnebrand dus nog twaalf maanden houdbaar. Gooi ‘m daarna weg, anders smeer je voor de show.

Zonnebrand bewaren

Zoek een koele, schaduwrijke plek voor ‘m uit, want de beschermingsfactor (SPF) die op de verpakking staat, kan in de felle zon achteruitgaan. Bewaar de zonnebrandcrème thuis op kamertemperatuur. 



Smeer royaal


Van vuurrood met de spierwitte contouren van een T-shirt, bikini of zwembroek wordt niemand knapper. Daarnaast is een zonverbrande huid pijnlijk en vooral: heel ongezond. KWF Kankerbestrijding adviseert om niet te zuinig om te springen met je zonnebrandcrème. Smeer royaal! En dan nu: lekker de zon in, maar alsnog liever níet op het heetst van de dag.