Drie heerlijke gerechten uit de NCL-keukens
Deze paddenstoelensoep vind je in het restaurant Le Bistro aan boord van een van de NCL-schepen. Via deze link wordt je in een video stap voor stap begeleid hoe je de soep maakt.
Ingrediënten:
2,5 el olijfolie
1 ui in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
2 takjes verse tijm
1 gedroogd laurierblad
100 gr witte champignons
15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
15 gr gedroogde morieljes paddenstoelen
80 ml witte wijn
180 ml kippenbouillon
150 ml opgeklopte slagroom
1,5 sjalot
50 gr Portobello paddenstoelen
20 gr Maitake paddenstoelen (Eikhaas paddenstoelen)
5-6 takjes verse dragon
5-6 takjes verse peterselie
50 gr boter Peper en zout naar smaak
Instructies
Stap 1: Leg vooraf alle droge paddenstoelen minimaal 1 uur in een kom met water. Doe de paddenstoelen door een vergiet en bewaar het water. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.
Stap 2: Maak de verse paddenstoelen/ champignons schoon. Snijd de hoedjes van de kleine witte champignons in vieren en de portobello-paddenstoelen in kleine stukjes en houd de stelen apart. Snijd de maitake in dunne en gelijkmatige plakjes. Hak de tijm, peterselie en dragon fijn en snijd de sjalot fijn.
Stap 3: Maak olijfolie in een soeppan warm op middelhoog vuur en fruit alleen de hoedjes van de witte champignons en maitake tot ze gelijkmatig bruin zijn. Voeg de ui toe en kook tot het glazig is. Voeg de knoflook, laurier en tijm toe en fruit het.
Stap 4: Voeg de witte wijn toe en laat voor 50% inkoken. Voeg de steeltjes van de champignons toe.
Stap 5: Voeg de bouillon en het bewaarde water waar de gedroogde paddenstoelen in hebben geweekt toe (ongeveer 200 ml). Laat de soep 10 minuten sudderen en roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout en verwijder het laurierblad.
Stap 6: Voeg de slagroom toe en laat 5 minuten sudderen.
Stap 7: Haal de pan van het vuur en mix de soep met de staafmixer tot de gewenste dikte. Voeg de koude boter toe en roer goed door.
Stap 8: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en sauteer de vooraf gesneden gedroogde paddenstoelen. Voeg de halve sjalot, dragon en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 9: Plaats een grote lepel met de gesauteerde gedroogde paddenstoelen midden op een soepbord en giet de soep ernaast.
Overheerlijke pasta
Fijnproevers gaan deze pasta bolognese met verse pappardelle fantastisch vinden! Dit gerecht kun je normaal gesproken vinden op het menu van het restaurant Onda by Scarpetta aan boord van Norwegian Encore.
Ingredienten:
225 gr in stukjes gesneden rundvlees (schouder)
115 gr in stukjes gesneden varkensbout
115 gr in stukjes gesneden kalfsvlees (schouder)
60 gr in stukjes gesneden Italian sausage
2 teentjes knoflook
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
1/2 versnipperde ui
115 gr in stukjes gesneden selderij
115 gr in stukjes gesneden wortel
40 gr boter
1 gedroogd laurierblad
4 el extra virgin olive oil
115 gr gepelde San Marzano pruimtomaten
45 gr tomatenpuree
120 ml rode wijn
0,5 liter kippenbouillion
Zout en peper naar smaak toevoegen
Verse pappardelle voor 2 personen
Instructies
Stap 1: Verhit een koekenpan en voeg de helft van de olie en de boter toe.
Stap 2: Voeg de groenten en knoflook toe aan de pan en bak in 5-7 minuten op middelhoog vuur.
Stap 3: Voeg de kruiden toe en kook in 3-4 minuten; zet opzij.
Stap 4: Verhit de resterende olie in een aparte grote pan.
Stap 5: Leg al het vlees op een schaal en breng licht op smaak met kruiden.
Stap 6: Voeg toe aan de pan en roer af en toe om het vlees te garen, maar rooster het gelijkmatig; bak het tot het vlees bruin is.
Stap 7: Voeg het vlees toe aan de groenten en rooster tot het aan de bodem van de pan kleeft; blijf roeren en schraap het van de bodem van de pan.
Stap 8: Voeg de wijn toe en laat inkoken.
Stap 9: Voeg de tomatenpuree toe, rooster goed en voeg dan de gepelde pruimtomaten toe.
Stap 10: Kook op laag vuur tot het gaar is en voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat het zachtjes sudderen voor 1 uur.
Stap 11: Breng de saus op de juiste dikte.
Stap 12: Kook ondertussen de verse pappardelle zoals het op de verpakking is aangegeven.
Stap 13: Zodra de pappardelle klaar is, serveer gelijk in het midden op een bord en giet de saus er overheen.
Hèt toetje!
Natuurlijk kan een driegangendiner niet zonder dessert en daarom deelt NCL graag deze OMG Cheesecake, zodat je samen kunt genieten van de heerlijke smaak van butterscotch en vanille.
Ingrediënten/ benodigdheden voor de cheesecake:
Twee ringen van 7,5 diameter voor de cheesecake-vorm
35 gr Graham crackers
15 gr kristalsuiker (voor de bodem)
60 gr kristalsuiker (voor de cheesecake mix)
15 gr gesmolten boter
140 gr roomkaas
0,5 gr zout
3 eieren
1 eigeel
15 ml verse slagroom
1 theelepel vanille extract
Instructies cheesecake
Stap 1: Vet de ring in met een dunne laag en zet opzij. Combineer de kruimels van de Graham crackers met de suiker en gesmolten boter. Meng het goed door elkaar met de hand, totdat het eruit ziet als nat zand. Druk de mix van Graham-korst gelijkmatig in de bodem van de ringen.
Stap 2: Mix de roomkaas, suiker en zout met een mixer op gemiddelde snelheid door elkaar.
Stap 3: Klop de eieren en het eigeel samen en voeg de eieren in vier delen toe aan het roomkaasmengsel. Meng na elke toevoeging tot het volledig is opgenomen.
Stap 4: Voeg de slagroom en vanille toe en mix tot alles volledig is gemengd.
Stap 5: Giet het mengsel in de cakering tot het halfvol is.
Stap 6: Bak ongeveer 1 uur in een heetwaterbad op 160 ° C tot het midden van de cakes hard is geworden. Begin ondertussen met de sauzen.
Ingrediënten voor de karamel butterscotch saus
100 gr bruine suiker
50 gr bloem
1 snufje zout
500 ml melk + scheutje melk
2 eigeel
30 gr boter
1 el honing
1 theelepel vanille extract
Instructies karamel butterscotch saus
Stap 1: Meng de bruine suiker, de bloem en het zout met elkaar en voeg een kleine hoeveelheid melk toe om een pasta te maken. Klop het eigeel en de honing door elkaar en klop het dan samen tot de bloemmix.
Stap 2: Doe de melk in een steelpan en breng aan de kook. Doe wat warme melk bij de bloemmix en roer het goed door.
Stap 3: Voeg nu de bloemmix bij de melk en roer constant totdat er een gladde massa ontstaat.
Stap 4: Haal van het vuur en roer de boter en de vanille erdoor.
Ingrediënten voor de vanille saus
250 ml volle melk
250 ml verse slagroom
120 gram kristalsuiker
2 eigeel
1 vanillestokje
Instructies vanille saus
Stap 1: Meng de melk, slagroom en de helft van de suiker in een steelpan en breng aan de kook, al roerend om de suiker op te lossen. Schraap dan de vanille uit het vanillestokje en voeg toe aan het mengsel.
Stap 2: Mix het eigeel en de andere helft van de suiker in een kom met een garde.
Stap 3: Voeg geleidelijk wat van het warme mengsel door het eimengsel en blijf voortdurend roeren.
Stap 4: Voeg dan het eimengsel toe aan het warme mengsel in de pan en kook verder tot het mengsel dikker wordt.
Stap 5: Giet de saus in een metalen bakje, dek af met plasticfolie en plaats het in de koelkast.
Info NCL
Norwegian Cruise Line breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize.