
Italië‘Sciare con gusto': skiën met smaak
Het zijn de gastheren Marco Verginer en Michaela Mair die in het hotel Badia Hill hun levensfilosofie alle ruimte geven. En die filosofie is niets anders dan dat zij eten als de bron van het geluk zien.

- Badia Hill.
Nieuw concept in de Dolomieten
Marco is chefkok en Michaela sommelière en ze hebben elkaar leren kennen in een exclusief tweesterrenrestaurant waarna het plan werd gesmeed om een nieuw concept neer te zetten in de Italiaanse Dolomieten. Na jaren van plannen maken, nadenken over de architectuur van het hotel en de moderne inrichting die moest voldoen aan de huidige hoge standaard van luxe en comfort, startte met hulp van Marco’s vader de bouw.

Culinair feestje in de bergen
Inmiddels draait sinds 2022 het hotel op volle toeren en is het bijbehorende Ristorante Porcino bekend in de wereld van gastronomie. Marco en Michaela realiseerden zo hun gezamelijke droom: een gloednieuw hotel midden in de bergen, waar (bijna) alles draait om lekker eten en drinken.

- Ristorante Porcino.
- © Visciani Photography
Supersneeuw op de pistes
Wanneer we arriveren bij het hotel rijden we de auto comfortabel in de parkeergarage. Onze bagage wordt verzorgd en we worden welkom geheten met een prosecco. Het heeft net gesneeuwd en het dorp Badia vlakbij Corvara is kosmetisch wit. De skiliften draaien en de pistes van Dolomiti Superski en de Sella Ronda liggen er in topconditie bij. Italianen kunnen tenslotte toveren met kunstsneeuw die ze vermengen met de natuurlijke sneeuw. Het hotel ligt vlak bij de skilift La Crusc.

- Even van het uitzicht genieten.
In stijl verblijven
We checken in en gebruiken de rest van de middag om even bij te komen van de reis. De kamer is modern, met stijl ingericht en we voelen ons er meteen welkom. En wie waarde hecht aan exclusieve details, is hier in zijn nopjes. Zelfgemaakte bonbons, wijnkoelkasten, privésauna's en whirlpools: het tikje extra mag niet ontbreken. Elke kamer heeft een balkon dat uitzicht biedt op de Dolomieten die van oogverblindende schoonheid is.

- Ontspannen op het terras.

Vanuit het hotel kun je heerlijke wandelingen maken. Gastheer Marco neemt je graag mee op sneeuwschoentoer en met onderweg een typische Zuid Tiroolse lunch in een berghut.
Heerlijke pistes
De shuttle van het hotel brengt ons in no time naar de eerste lift die perfect aansluiting geeft op het skigebied van La villa en Corvara. Hier vinden we heerlijke blauwe en lichtrode pistes, moderne snelle stoeltjesliften en via de ene na de andere piste komen we in Corvara. Daar steken we door naar Colfosco en genieten van een goede Italiaanse koffie. Die is standaard van opperbeste kwaliteit tegen een vriendelijke prijs.

Rustige week
Het is de week voor kerstmis dus het is nog heerlijk rustig in de dorpen en het skigebied. Eigenlijke een perfecte tijd zo vroeg in het seizoen voor je eerste sneeuwmeters. We kunnen door richting Val Gardena en dan de Sella Ronda maken om het Sella Massief, maar besluiten in de buurt van Corvara te blijven. Variatie genoeg en we laten Arabba ook nog even voor wat het waard is voor later deze week.

Ook in de spa word je culinair verwend
Terug in het hotel nemen we even een drankje en dan is het tijd van de badjas! Tenslotte willen we het hotel verkennen en dan mag je de wellness niet overslaan. En dan blijkt, dat de goede smaak bij Badia Hill nog een stap verder gaat. Noten en thee zijn een vanzelfsprekendheid, maar er is ook een spa-bar die met exclusieve cocktails, gin & tonic, biertjes en non-alcoholische drankjes. En als je eetlust voelt opkomen kun je je tegoed doen aan kleine lekkernijen, zoet of hartig en je hoeft er de spa zelfs niet voor te verlaten.

- Het rooftopzwembad.
Puur genieten
Vanuit de Roof Top Spa met 360-gradenpanorama en het verwarmde zwembad hebben we uitzicht op de Sasso Santa Croce. Dan even de biosauna en het stoombad checken. Het zijn momenten van puur welzijn. In de relaxruimte, waar grote ramen wederom een onbelemmerd uitzicht bieden op de Dolomieten, vind ik de rust om ook nog even een boek te lezen.

- Onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten.
Culinair vakmanschap
En dan is het tijd voor het hoogtepunt van deze trip. We gaan dineren in Porcino. We krijgen een menu voorgeschoteld dat speciaal is samengesteld door topchef Marco en zijn team en door sommelière Michalea professioneel voorzien wordt van een exclusief wijnarrangement. Het is een lust voor het oog en de smaakpapillen maken overuren. De verfijnde kleine gerechten passen perfect in kleur en smaak bij elkaar en je ziet het vakmanschap van de bereiding erin terug.


Ster of niet?
Het is voor Marco en Michaela een bijzondere avond, want zij hopen gewaardeerd te worden met een Michelin-ster met dit speciale menu. Wij hebben heerlijke gegeten en genoten, maar of het sterwaardig is daar gaan wij gelukkig niet over. Morgen weer lekker skiën!
